Jupiler Pro League - Charleroi laat tegen Waasland-Beveren zege en leidersplaats liggen

Sporting Charleroi heeft zaterdagavond op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League een 2-0 overwinning tegen Waasland-Beveren uit handen gegeven. Na een knotsgekke slotfase eindigde de partij in het Stade du Pays op 2-2, waardoor Club Brugge leider blijft. Sporting Lokeren-Antwerp eindigde op 1-1. Charleroi had de eerste helft onder controle en dreigde via Marinos en Rezaei, wiens doelpunt in de eerste helft afgekeurd werd wegens buitenspel. Waasland-Beveren zette daar bijzonder weinig tegenover, maar kreeg op slag van rust wel de grootste kans van het eerste luik. Seizoensrevelatie Ryota Morioka liet oog in oog met Charleroi-doelman Penneteau de openingstreffer liggen. In de tweede helft gebeurde aanvankelijk weinig, maar gaandeweg voerde de thuisploeg het tempo op. Dorian Dessoleil (65.) profiteerde van een hoekschop om de 1-0 voorbij doelman Davy Roef te koppen. Charleroi verdubbelde via uitblinker Kaveh Rezaei (73.) de score. In een knotsgekke slotfase gaf Charleroi alsnog de zege weg: Isaac Kisse Thelin (87.) en Ibrahima Seck (90.+2) maakten de 2-1 en 2-2, waardoor de Carolo's de drie punten en de leidersplaats in "Mazzu-time" alsnog uit hun handen lieten glippen.

Voor de wedstrijd tussen Lokeren en Antwerp mocht Koen Persoons afscheid nemen van de supporters op Daknam. De defensieve middenvelder verliet Lokeren na zeven seizoen voor OH Leuven. Persoons zag zijn ex-club het best van start gaan, maar het was wel Antwerp dat op voorsprong klom. William Owusu (12.) bedankte voor zijn basisplaats en kopte in de rebound de 0-1 tegen de netten. Behalve een terecht afgekeurd doelpunt van Antwerp-spits Joeri Dequevy en Lokers appel om een strafschop viel er in de eerste helft nog weinig te beleven op Daknam. Na de koffie nam Lokeren het initiatief, Antwerp kwam er slechts zelden uit. Miric kopte eerder in de partij nog onbegrijpelijk naast de kooi van doelman Bolat, maar tien minuten voor tijd was hij wel bij de pinken om de 1-1 binnen te duwen.

Charleroi (17 punten) heeft een punt minder dan Club, dat 18 punten telt. De Carolo's moeten vrede nemen met de tweede plaats in de stand. Antwerp (12 punten) is vijfde, Waasland-Beveren (9 ptn) zevende en Lokeren (7 ptn) elfde.