Jupiler Pro League - Anderlecht geraakt niet voorbij Kortrijk

Anderlecht is op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel bij KV Kortrijk. Het voetbal was opnieuw niet goed, maar paars-wit kon wel nog een punt uit de brand slepen. Het telt nu 9 op 21. Anderlecht-coach René Weiler koos voor een systeem met twee spitsen (Teodorczyk en Harbaoui), en daarin was geen plaats voor Sven Kums.

Na ruim twintig minuten gleed doelman Matz Sels weg net wanneer hij een pass kreeg van Olivier Deschacht, maar gelukkig voor hem hobbelde de bal net naast het doel. Even later opende Hamdi Harbaoui (23.) de score, toen hij goed stond bij een voorzet van Alexandru Chipciu en van dichtbij kon binnenschieten.

Behalve een doelpunt waren er in de eerste 35 minuten ook drie afgekeurde goals. Al vroeg in de match werd Kortrijk-aanvaller Stijn De Smet teruggefloten voor buitenspel. Ook zijn ploegmaat Pylyp Budkivskyi deponeerde de bal in doel, maar hij maakte tevoren een fout op Deschacht. Nadien werd ook Harbaoui teruggefloten wegens buitenspel.

Kort na de rust gingen de Kortrijkzanen op en over paars-wit. Abdul Ajagun (52.) schoof eerst de perfecte voorzet van Kristof D'Haene binnen, en vervolgens maakte Teddy Chevalier (59.) er na een snelle tegenaanval 2-1 van. Anderlecht leek het deksel op de neus te krijgen voor alweer een erg zwakke partij.

In de laatste twintig minuten ging er eindelijk dreiging uit van Anderlecht, en de ingevallen derde spits Henry Onyekuru zorgde voor de gelijkmaker (76.). Helemaal in het slot leek Bennard Kumordzi nog een strafschopfout te maken op Onyekuru, maar scheids Alexandre Boucaut gaf de RSCA-spits geel voor schwalbe.

Met elk negen punten komen Kortrijk en Anderlecht voorlopig op de plaatsen zeven en acht, maar er volgen dit weekend nog zes wedstrijden.