Davis Cup - Johan Van Herck gelooft nog in goede afloop

door
Belga
Leestijd 2 min.

België kijkt tegen een 1-2 achterstand aan na afloop van de derde wedstrijd van de halve finale in de Davis Cup tegen Australië. Ruben Bemelmans en Arthur De Greef waren in de dubbelmatch niet opgewassen tegen John Peers en Jordan Thompson: 6-3, 6-4 en 6-0. "Je moet de nederlaag kunnen aanvaarden, zij waren beter. Maar we hebben de troeven om zondag aan het langste eind te trekken", zei de Belgische kapitein Johan Van Herck zaterdag op de persconferentie. "De Australiërs hebben een heel goed dubbelduo, dat wisten we", aldus Van Herck. "Je moet deze nederlaag aanvaarden, zelfs al is ze niet aangenaam. Ze verdienden de overwinning, dit is niet de fout van Arthur of Ruben."

"Dit was niet de mooiste ervaring uit mijn carrière, maar toch is het heel wat om in actie te komen in de halve finales van de Davis Cup. Ze waren heel sterk", verklaarde De Greef. "We keken steeds tegen een achterstand aan, zij serveerden heel goed. Het was lastig", vulde Bemelmans aan.

Zondag moeten David Goffin (tegen Nick Kyrgios) en Steve Darcis (tegen John Millman) hun wedstrijd winnen om België het finaleticket te bezorgen. "Hun recuperatie verloopt goed. We beschikken over de troeven om te winnen. Vrijdag is David meteen na zijn wedstrijd naar het hotel gegaan om uit te rusten. Vandaag voelt hij zich al goed", verduidelijkte Van Herck.

Lleyton Hewitt klaagde uiteraard niet na de demonstratie van Peers en Thompson. "Ze hebben heel goed gespeeld. Ik ben fier op hen", zei de Australische kapitein. "Ze hebben zich zeer goed voorbereid en hebben ons plan uitstekend uitgevoerd. Het dubbel is altijd heel belangrijk in de Davis Cup. Zondag volgen nog twee moeilijke enkelwedstrijden. Nick Kyrgios zal klaar zijn, John Millman ook."

bron: Belga