België 1-2 achter tegen Australië in Davis Cup na kansloze nederlaag in dubbelspel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Australië leidt met 1-2 tegen België na afloop van de derde wedstrijd van de halve finale in de Davis Cup. Op het gravel in Paleis 12 van Brussels Expo verloren Ruben Bemelmans en Arthur De Greef de dubbelwedstrijd in drie sets van Jordon Thompson en John Peers: 6-3, 6-4 en 6-0 na 1 uur en 38 minuten. Tegen Thompson en Peers, nummer 2 van de wereld in de specialiteit, gaven Bemelmans en De Greef nooit de indruk een vuist te kunnen maken. De Greef verving Joris De Loore, die normaal dubbelt met Bemelmans. De Loore blesseerde zich afgelopen zaterdag op training aan de knie.

Vrijdag had David Goffin (ATP 12) België op voorsprong gebracht door John Millman (ATP 185) met 6-7 (4/7), 6-4, 6-3 en 7-5 te verslaan. Vervolgens verloor Steve Darcis (ATP 77) met 6-3, 3-6, 6-7 (5/7), 6-1 en 6-2 van Nick Kyrgios (ATP 20).

Morgen volgen de twee resterende enkelwedstrijden. Dan treft Goffin Kyrgios en neemt Darcis het op tegen Millman. Wie het eerst drie keer wint, stoot door naar de finale. Die wordt van 24 tot 26 november afgewerkt. De tegenstander daarin is Frankrijk of Servië. In die ontmoeting leiden de Fransen met 2-1 na de tweede dag.

De Belgen hopen zich, twee jaar na de verloren finale tegen het Verenigd Koninkrijk, opnieuw te plaatsen voor de eindstrijd. Dit jaar schakelde de Belgische Davis Cup-ploeg op weg naar de laatste vier in de Wereldgroep achtereenvolgens Duitsland (1-4 in Frankfurt) en Italië (3-2 in Charleroi) uit.

bron: Belga