Belgen in het buitenland - Nainggolan zet Roma op weg naar driepunter, Atlético viert nieuw stadion met krappe zege

AS Roma heeft zaterdag op de vierde speeldag in de Italiaanse Serie A Hellas Verona over de knie gelegd met 3-0. Radja Nainggolan opende de score voor de Romeinen. De Rode Duivel werkte een splijtende aanval af door de benen van de Verona-doelman. Edin Dzeko (33. en 61.) nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening. De bezoekers beëindigden de wedstrijd met tien nadat Samuel Souprayen in minuut 66 zijn tweede gele kaart had gekregen. Tien minuten later werd Nainggolan naar de kant gehaald.

Atlético Madrid heeft onder het goedkeurend oog van de Spaanse koning Felipe VI zijn intrede in het Wanda Metropolitano gevierd met een 1-0 overwinning tegen Malaga. Antoine Griezmann opende de score in het fonkelnieuwe stadion van de Atléti en gaat de geschiedenisboeken in als de eerste doelpuntenmaker in de opvolger van het Vicente Calderon-stadion. Ook Yannick Carrasco mocht deelnemen aan de festiviteiten op de vierde speeldag van de Primera Division. De Rode Duivel maakte de tweede helft vol in het Wanda Metropolitano, genoemd naar het Metropolitanostadion waarin Atlético tussen 1923 en 1966 zijn thuiswedstrijden afwerkte.