18-jarige man opgepakt in Dover in onderzoek aanslag Londense metro

18-jarige man opgepakt in Dover in onderzoek aanslag Londense metro

De Britse politie heeft in het onderzoek naar de door IS opgeëiste ontploffing in de Londense metro vandaag een 18-jarige man opgepakt in Dover. Dat meldt Scotland Yard. Hij werd ’s ochtends door de politie van Kent gevat in het havengebied van Dover. Hij zit nu in een lokale cel en zal later naar Londen gebracht worden.

“We hebben deze ochtend een belangrijke arrestatie kunnen doen in dit onderzoek. We zijn tevreden met de geboekte vooruitgang, maar het onderzoek loopt verder en het dreigingsniveau blijft kritiek”, zegt Neil Basu, adjunct-commissaris van de Londense politie in een persmededeling. Hij roept iedereen op om waakzaam te blijven nu het complexe onderzoek loopt. Alle veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd in voege.“Deze arrestatie zal tot meer activiteit leiden van onze agenten”, zegt hij nog. Omwille van het onderzoek geeft de politie geen details vrij over de ingerekende man.

Bij de aanslag op een metrostel in station Parsons Green vielen dertig gewonden, aldus Scotland Yard. De speurders hoorden inmiddels 45 getuigen. Ze ontvingen ook 77 foto’s en video’s vanuit het publiek.

bron: Belga