Weerbericht – Beterschap vanaf woensdag

Weerbericht - Beterschap vanaf woensdag

Het blijft deze middag wisselvallig met buien, in het oosten soms met onweer. Het is fris, met maxima tussen 11 en 16 graden. Vanaf woensdag wordt het droger en ook zachter, voorspelt het KMI. Vrijdagavond en -nacht wordt het in de meeste streken tijdelijk droger met meer opklaringen. Behalve aan de kust, waar de kans op buien blijft bestaan. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Later in de nacht kan het nevelig worden. Het wordt ook koud, met minima niet veel hoger dan 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee.

Ook dit weekend is het nat en fris, al blijft het zaterdagochtend eerst nog overwegend droog. Aan zee begint het wel al snel te regenen, en die buien trekken later op de dag verder het land in. Er is ook kans op onweer. De temperaturen klimmen opnieuw niet veel hoger dan 15 graden in het centrum. Zaterdagavond en -nacht iets droger met opklaringen. Aan de kust mogelijk onweer. Het is dan ook opnieuw koud, met minima van 4 tot 9 graden.Zondagochtend kans op plaatselijke mist, meestal droog met mooie opklaringen. Aan zee is er wel meteen weer kans op buien, die in de namiddag vanuit Frankrijk het zuiden van het land bereiken. Elders blijft het op een enkele bui na meestal droog, bij frisse maxima van 12 tot 17 graden.

Maandag en dinsdag weer wisselvallig en fris, met vooral maandag stevige buien en onweer. Van woensdag tot vrijdag droger en zachter, met temperaturen tot 19 graden.

bron: Belga