Voka wil snelle realisatie Brugse bedrijventerreinen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voka West-Vlaanderen reageert positief op de beslissing van de Vlaamse regering om het GRUP Regionaal Stedelijk Gebied Brugge goed te keuren. De ondernemersorganisatie is blij dat er nu kan verder gewerkt worden aan de snelle realisatie van vier nieuwe bedrijventerreinen. Met de beslissing van de Vlaamse regering zal er nu werk kunnen worden gemaakt van vier nieuwe bedrijventerreinen. Naast het deelgebied "Sint-Elooi" in Zedelgem zullen in Brugge de sites "De Spie", "Chartreuse" en "de Blankenbergesesteenweg" worden ingericht als bedrijventerrein. Op deze laatste site zal ook ruimte voorzien worden voor het nieuwe stadion van Club Brugge.

Voka West-Vlaanderen verwelkomt deze beslissing van de Vlaamse regering. "In de regio Brugge zijn alle bestaande bedrijventerreinen volzet, terwijl er geen andere locaties meer zijn om een nieuw bedrijventerrein in te planten. We weten dat er in de regio Brugge nood is aan niet minder dan 255 hectare aan bedrijventerreinen. Vandaag werd beslist om ongeveer 81 netto hectare voor bedrijven bij te creëren. We kunnen er dus vanuit gaan dat deze nieuwe terreinen op zeer korte termijn ingenomen en benut zullen worden", zegt Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen.

Net zoals de politieke wereld hoopt Voka dat er nu geen hindernissen meer op de weg komen te liggen. De Raad van State heeft nu 30 dagen de tijd om een advies te formuleren dat de regering moet toelaten om het GRUP definitief vast te stellen.

bron: Belga