Voetbalstadion Club Brugge – Vlaamse regering zet licht op groen

Voetbalstadion Club Brugge - Vlaamse regering zet licht op groen

De Vlaamse regering heeft vandaag het licht op groen gezet voor de ruimtelijke plannen voor de regio Brugge. Daarmee is een nieuwe en belangrijke horde genomen voor de komst van het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge. Officieel heet het dossier het “Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Afbakening Regionaal Stedelijk Gebied Brugge'” of – om het helemaal compleet te maken – het ‘GRUP ARSGB’. Maar in de praktijk is het dossier vooral bekend voor het geplande nieuwe stadion van Club Brugge aan de Blankenbergse Steenweg.

Na het openbaar onderzoek, waarin 101 opmerkingen, adviezen en bezwaren zijn ingediend, zet de Vlaamse regering nu op voorstel van minister Joke Schauvliege het licht (voorlopig) op groen voor de ruimtelijke plannen rond Brugge.Concreet vormt de goedkeuring de basis voor 72 hectare bijkomende ruimte voor recreatie, 73 hectare voor groen, en 114 hectare voor industrie. Naast het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge maken de ruimtelijke plannen ook andere projecten mogelijk, zoals natuurontwikkeling op Klein Appelmoes, bedrijventerreinen op de sites De Spie, Blankenbergse Steenweg en Sint Elooi en een aanbod voor kantoorgebouwen op de site Chartreuse.

De plannen gaan nu voor advies naar de Raad van State. Die zal binnen de dertig dagen advies uitbrengen over het GRUP. Dan kan de definitieve vaststelling volgen en kunnen vervolgens ook de nodige vergunningen aangevraagd worden.

bron: Belga