Trump suggereert dat dader van ontploffing in Londense metro gekend was bij Scotland Yard

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump zegt op Twitter dat de dader achter de bomontploffing van vandaag in Londen "in het vizier" was van politiedienst Scotland Yard. "We moeten proactief zijn", zei hij. "Weer een aanval in Londen door een 'loser terrorist'", klinkt het. "Dit zijn zieke en gestoorde mensen die in het vizier van Scotland Yard waren." Hij vindt dat zulke 'loser terrorists' veel harder moeten worden aangepakt. "Het internet is hun belangrijkste rekruteringsinstrument dat we moeten afsnijden en beter gebruiken!".

Voorts vindt hij ook dat het inreisverbod naar de Verenigde Staten veel uitgebreider, harder en meer specifiek moet zijn. "Maar stom genoeg zou dat niet politiek correct zijn", aldus nog Trump.

Intussen raken meer details vrij over het incident. Zo meldt de Britse openbare omroep BBC dat het zelfgemaakte springtuig mogelijk tot ontploffing is gekomen met behulp van een timer. Bij die ontploffing zijn 22 mensen gewond geraakt. De autoriteiten gaan uit van terrorisme.

bron: Belga