Stad Brussel geeft Dokters van de Wereld tijdelijk lokaal aan Maximiliaanpark

Stad Brussel geeft Dokters van de Wereld tijdelijk lokaal aan Maximiliaanpark

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepen van Huisvesting Mohamed Ouriaghli (PS) hebben samen besloten om gedurende drie maanden een lokaal in de Frontispiesstraat 29,31 en 33 in Brussel ter beschikking te stellen aan Dokters van de Wereld. Op die manier kan de organisatie zijn raadplegingen voor de migranten in het Maximiliaanpark in betere omstandigheden uitvoeren. “Dit lokaal is eigendom van de Grondregie van de stad Brussel en is op dit ogenblik leegstaand. Wij hebben daarom besloten deze ruimte kosteloos ter beschikking te stellen aan Dokters van de Wereld voor een looptijd van 3 maanden, verlengbaar indien nodig”, stelt schepen Ouriaghli.

Tot dusver hield Dokters van de Wereld zijn consultaties aan het Maximiliaanpark in een bus. Vorige week nog trok de humanitaire organisatie aan de alarmbel, omdat de slechte leefomstandigheden en hygiëne in het park de wensen over lieten en er als gevolg mogelijk gevallen van tuberculose en schurft optraden onder de migranten.
De stad Brussel wil met het lokaal een antwoord bieden aan die sanitaire noodzaak en tegelijkertijd de openbare veiligheid en de rust in het dichtbevolkte gebied rond het park verzekeren.bron: Belga