Samusocial oud-bestuurder Spinette voelde zich ongemakkelijk over de zitpenningen

Samusocial oud-bestuurder Spinette voelde zich ongemakkelijk over de zitpenningen

Gewezen bestuurder van Samusocial Jean Spinette erkende deze middag in de onderzoekscommissie Samusocial dat hij zich ongemakkelijk voelde dat hij als mandataris zitpenningen kreeg als bestuurder van de daklozenorganisatie. Uiteindelijk stortte hij zijn zitpenningen terug aan de vzw. Jean Spinette (PS) is OCMW-voorzitter in Sint-Gillis en was van oktober 2009 tot februari 2017 lid van de raad van bestuur van Samusocial, zonder evenwel deel uit te maken van het bureau. Hij nam ontslag in de nasleep van de Publifin-zaak. “In het licht van de principes van goed bestuur en de beslissingen van mijn partij heb ik beslist mijn bestuursmandaten af te bouwen”, lichtte hij toe.

Spinette verdedigde met vuur het werk van Samusocial en van de sterke man achter de daklozenorganisatie, Yvan Mayeur. In de raad van bestuur van de vzw zag hij zich eerder als een bemiddelaar – “ik heb geprobeerd om Mayeur en Peraïta wat in te tomen”. Hij erkende dat hij zich ongemakkelijk voelde met de zitpenningen die hij ontving. Maar hij verwees naar andere bestuursmandaten waarvoor hij ook zitpenningen ontving.

Jean Spinette verklaarde dat ook hij nog een uitnodiging ontvangen had van de recente raad van bestuur van de daklozenorganisatie, maar hij is niet gegaan. Vorige week was er veel ophef in de pers omdat Yvan Mayeur en Pascale Peraïta aan de vergadering hadden deelgenomen. “Maar zij zijn nog steeds ontslagnemende leden van de raad van bestuur en hebben heel wat expertise over het reilen en zeilen van Samusocial”, reageerde Spinette.

bron: Belga