Ryanair schrapt vluchten – Dit weekend al vier vluchten geannuleerd op luchthaven Charleroi

Dit weekend zijn op de luchthaven van Charleroi al vier vluchten geschrapt van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair. Dat is vrijdagavond vernomen bij de luchthaven BSCA. Ryanair had eerder op de avond te kennen gegeven tot eind oktober veertig tot vijftig vluchten per dag te annuleren. De maatregel heeft te maken met verlofperiodes van piloten en boordpersoneel. De vier bestemmingen in kwestie zijn Zaragoza (Spanje), Fez (Marokko) en Trapani (Italië) op zaterdag en Vilnius (Litouwen) op zondag. De luchthaven van Charleroi wacht nog op meer verduidelijking van Ryanair over de impact van de maatregel.
De luchthaven zet zaterdag en zondag ploegen in om getroffen reizigers op te vangen. Ook zullen reizigers telefonisch gecontacteerd worden om hen info te verschaffen en te vermijden dat ze nodeloos de verplaatsing naar de luchthaven maken.
Ryanair is ook actief op Brussels Airport, maar de luchthaven van Zaventem kon vrijdagavond nog geen duidelijkheid verschaffen over eventuele impact van de maatregel.

bron: Belga