Ook Eurosport zendt de komende vier jaar de wieler-WK’s uit

Ook Eurosport zendt de komende vier jaar de wieler-WK's uit

De komende vier jaar zullen Vlaamse wielerliefhebbers alle belangrijke wielerdisciplines ook live kunnen bekijken op Eurosport. Na een afwezigheid van vier jaar heeft de zender een nieuwe overeenkomst met de internationale wielerunie UCI gesloten voor het volledige WK-pakket, zo meldt Eurosport vandaag. In België geldt evenwel geen exclusiviteit voor die rechten. De nieuwe overeenkomst van Eurosport met de UCI voor de periode 2017-2020 omvat het WK op de weg, de Wereldbeker veldrijden (met uitzondering van België, indien de wereldbekerwedstrijd in België verreden wordt), het WK Urban Cycling, de Wereldbeker baanwielrennen, het WK Veldrijden, het WK baanwielrennen, het WK BMX en het WK mountainbiken.
Het eerste mondiale evenement dat live is te zien bij Eurosport, is het WK op de weg in het Noorse Bergen, dat zondag van start gaat.

Het wielrennen, een van de pijlersporten van Eurosport in Vlaanderen, was dit jaar volgens de zender niet alleen goed voor een recordaantal uitzenduren, het trekt ook een alsmaar groeiend kijkerspubliek. Dit jaar scoorden Milaan-Sanremo, de Giro d’Italia en de Vuelta merkelijk beter dan voorheen.Eurosport, onderdeel van Discovery, zendt jaarlijks ruim 200 dagen rechtstreeks wielrennen uit, waaronder alle grote rondes (Giro, Tour en Vuelta) plus meer dan 30 UCI World Tour-wedstrijden. Opgeteld is dat zowat 2.500 uur live wielrennen via alle kanalen.

bron: Belga