Dragons zijn topfavoriet om hun titel te verlengen

Dragons zijn topfavoriet om hun titel te verlengen

Zondag trekt de Audi Hockey League, de eerste klasse in het hockey, zich opnieuw op gang. Gedreven door de sterke resultaten van onze landenploegen blijft de sport zich in België opwerken. Terwijl de bond intussen meer dan 45.000 leden kent, slaagt de competitie er steeds meer in sterke buitenlandse spelers aan te trekken. Toch is de enige club die rekent op een volledig Belgische kern – Dragons – de favoriet voor het kampioenschap. Met alle internationals, behalve Thomas Briels, nog steeds op post en de komst van Victor Wegnez (Daring), de jonge Red Lions Nicolas Poncelet (Léopold) en Gregory Stockbroeckx (Antwerp) en de terugkeer van Louis Rombouts (Club de Campo Madrid) kan het team van Jean Willems voor de vierde keer op rij kampioen worden.

De verrassing van vorig jaar, Herakles, zal het waarschijnlijk moeilijk hebben opnieuw een zelfde niveau te halen. De verliezend finalist tegen Dragons verloor leider Xavier Reckinger, die op 33-jarige leeftijd zijn stick aan de wilgen hing. De T2 van het Duitse nationale vrouwenteam werd ook hoofdcoach van Racing Brussel, dat op zoek blijft naar een nieuwe titel na … 1941.Waterloo Ducks lijkt, met de komst van Simon Gougnard en het behouden van doelman Vincent Vanasch en topspelers John-John Dohmen en Gauthier Boccard, de grootste kandidaat voor het tweede finaleticket. Al mogen ook Daring, Léopold en Braxgata niet vergeten worden.
Leuven, Orée en Beerschot – met Red Lion Sébastien Dockier opnieuw in de aanval – lijken goed gewapend om makkelijk het behoud te verzekeren. Dat zou wel eens moeilijker kunnen worden voor de twee promovendi, Gent en Pingouin.

bron: Belga