David Goffin brengt België 1-0 voor in halve finale tegen Australië

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 12) heeft in de eerste partij in de Davis Cup-ontmoeting met Australië in de halve finales van de Wereldgroep John Millman (ATP 185) in vier sets verslagen. Na 3 uur en 36 minuten gaf het scorebord de 6-7 (4/7), 6-4, 6-3 en 7-5 setstanden aan. Daardoor leidt België met 1-0. Op het gravel in Paleis 12 van Brussels Expo ging Goffin aarzelend van start voor de ogen van koning Filip. Toch ging de Luikenaar, die in aanloop naar de halve finale knieproblemen had, door de opslag van Millman. Maar bij 6-5 in zijn voordeel kon hij het niet afmaken op zijn eigen service, waarna hij in de tiebreak zijn meerdere moest erkennen in de Australiër.

Belgiës nummer 1 moest in set twee al snel een opslagspel inleveren, maar hij kwam daarna op dreef en haalde de set met 6-4 binnen. In de derde set volstond één break voor 6-3.

In de vierde set ging het gelijk op. Beide spelers gingen tweemaal door de opslag van hun opponent. Bij 5-5 brak Goffin door Millmans service. Het tweede matchpunt was het goede: 7-5.

Later op de dag kijkt Steve Darcis (ATP 77) Nick Kyrgios (ATP 20) in de ogen. Zaterdag staat het dubbel op het programma. Australië kan daarvoor rekenen op John Peers, nummer 2 van de wereld in de specialiteit. Zondag volgen de twee resterende enkelwedstrijden.

Wie het eerst drie keer wint, stoot door naar de finale. Die wordt van 24 tot 26 november afgewerkt. De tegenstander daarin is Frankrijk of Servië. Zij treffen elkaar dit weekend in Rijsel.

De Belgen hopen zich, twee jaar na de verloren finale tegen het Verenigd Koninkrijk, opnieuw te plaatsen voor de eindstrijd. Dit jaar schakelde de Belgische Davis Cup-ploeg op weg naar de laatste vier in de Wereldgroep achtereenvolgens Duitsland (1-4 in Frankfurt) en Italië (3-2 in Charleroi) uit.

bron: Belga