Brand Beersel: rampenplan opgeheven, bewoners kunnen terug naar huis

In Beersel is de gemeentelijke fase van het rampenplan opgeheven en de geëvacueerde bewoners kunnen terug naar huis. Dat meldt het gemeentebestuur. Het rampenplan was in werking gesteld omwille van een zware brand in een loods in de Rollebeekstraat. Het dak van die loods bestond uit asbestplaten. Dat dak is volledig ingestort en alle asbest bevindt zich nog op de site. Die mag voorlopig niet betreden worden en wordt afgesloten, aldus nog het gemeentebestuur. Het vuur in de loods was omstreeks 17.30 uur uitgebroken om een nog onduidelijke reden. De loods werd gedeeld door verschillende zelfstandige ondernemers, onder wie een schrijnwerker en een garagist, en mogelijk is er bij hun werkzaamheden iets fout gelopen. Daarover bestaat evenwel nog geen duidelijkheid. Volgens de politie lagen er in de loods ook enkele gasflessen, waardoor er zich verschillende ontploffingen voordeden.
Het dak van het gebouw bestond bovendien uit asbestplaten, waardoor het gemeentebestuur besloot het gemeentelijk rampenplan in werking te stellen en de bewoners van twee straten te evacueren.
Rond 19.30 had de brandweer het vuur onder controle en moest er enkel nog nageblust worden. De schade aan de loods is wel aanzienlijk, die is zo goed als volledig vernield. De asbest in het dak heeft zich weliswaar niet verspreid en ligt nog tussen het puin.
Bij de brand vielen geen gewonden.

bron: Belga