Pendelaar Vincent: “Ik ben verknocht aan soundtracks”

Foto Charlotte De Cort

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Vincent Luyckx, een Senior Manager Consultat-Operations. 

GEZICHT
Ik kijk te veel naar het scherm in mijn vrije tijd. Hoewel ik mij ervan bewust ben dat dit ongezond is voor het slapengaan, gebruik ik mijn laptop om series te bekijken in bed. Ik probeer mijn gebruik van social media te beperken om minder naar het scherm te staren. Want ook voor mijn job moet ik vaak op de computer werken. Gelukkig kom ik met veel mensen in contact, zoals wanneer ik in de fabriek rondloop om bijvoorbeeld de productieprocessen op te volgen.

GEHOOR
Ik ben verknocht aan soundtracks. Het juiste lied op het juiste moment maakt voor mij de film. Niet alleen raken mijn ogen en oren dan geprikkeld, bij ‘Interstellar’ begon ik zelfs te zweten door de muziek. (lacht) Het concert van componist Hans Zimmer in Paleis 12 was dan ook prachtig: dat ging van bombastische muziek uit oorlogsfilms tot spannende stukken uit Superman en Batman.

SMAAK
Drie jaar geleden at ik nog wekelijks een pizza, maar nu vind ik het heel belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Die verandering is er in eerste instantie gekomen omdat ik veel ga fitnessen. Als je spiermassa opbouwt, moet je bijvoorbeeld genoeg proteïnen eten zodat je spieren kunnen recupereren. Thuis hebben we altijd gezonde voeding gekregen, maar nu ben ik het die soms tips geeft aan mijn moeder!

GEUR
Mijn lievelingsgeur is de frisse lucht op Ibiza. Mijn ouders hebben daar een vakantiehuisje in de ongerepte natuur waar je veel minder toeristen tegenkomt dan in het stadsgedeelte. De zeelucht van het eiland is op z’n best wanneer je ’s avonds onder de sterrenhemel tussen de dennenbomen wandelt. Voeg daarbij het getjirp van de krekels op de achtergrond en je beleeft een intens moment van bezinning.

TAST
Een douche nemen en dan in verse beddenlakens kruipen: dat vind ik een heerlijk gevoel. Tijdens de week moet ik ‘s morgens heel vroeg opstaan en lukt het mij zelden om mijn doel van acht uur slaap te behalen. In het weekend profiteer ik er dus van om soms een uur in mijn bed te blijven liggen.

ZESDE ZINTUIG
Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik in een hokje pas. Dat vind ik enerzijds een positieve eigenschap die ik zo wil houden, maar anderzijds kan het wel gemakkelijker of veiliger zijn om bij één bepaalde groep te horen. Mijn leven bestaat eerder uit contrasten: gedeelde hostelkamers versus fancy resorts, lokale Chirofeestjes versus grote stadsclubs etc. Ooit ben ik met een strikje op een nieuwjaarsfeestje van de Chiro beland – dat bleek een grote fout want ik word er nog altijd mee gepest. (lacht)

Tekst en foto Charlotte De Cort