Weerbericht: wisselvallig tot na het weekend

Vandaag blijft het wisselvallig, met lokaal soms een onweer. Het is vrij winderig met nog rukwinden van 40 tot 70 km/u. Later regen of buien voor de noordelijke helft. Enkele buien afgewisseld met droge perioden voor het zuiden van het land. Maxima tussen 10 en 16 graden en de wind gaat stilaan liggen. Dat meldt het KMI. Vanavond en komende nacht moet het noorden en noordoosten nog rekening houden met enkele buien. Elders verdwijnt de kans op buien stilaan en verschijnen er vooral langs de grens met Frankrijk opklaringen. De minima liggen tussen 5 en 7 graden in de Ardennen, tussen 7 en 9 graden in het binnenland en rond 10 graden aan zee. De wind is eerst matig tot lokaal vrij krachtig uit het westen en zwakt later af tot zwak tot meestal matig uit het zuidwesten.

Morgen zijn er in de voormiddag her en der nog enkele buien mogelijk, vooral in de Kempen en de Ardennen. Elders is het meestal droog en gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de dag wordt het onstabieler en neemt overal de kans op buien toe. Plaatselijk kan een bui vergezeld zijn van onweer. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Ardennen en 17 graden in het centrum. ’s Avonds zijn nog enkele buien mogelijk in het binnenland, maar geleidelijk wordt het droger. De nacht verloopt overwegend droog met breder wordende opklaringen. Aan de kust moet men wel rekening houden met kans op buien voor een groot deel van de nacht. De temperaturen dalen naar 4 tot 7 graden in de Ardennen, tussen 7 en 9 graden in het centrum en rond 11 graden aan zee.

Zaterdag begint de dag nog met mogelijk intense buien voor de kust. Elders is het overwegend droog en rustig, met in het zuiden en in de Ardennen wat lage bewolking. In de loop van de dag zijn er ook in het binnenland lokaal buien mogelijk. Het blijft fris met maxima rond 11 of 12 graden in de Ardennen en 16 graden in het westen. Zondag krijgen we, na een frisse nacht, opnieuw wisselvallig weer. Opklaringen en bewolkte perioden wisselen elkaar af, en plaatselijk zijn er nog buien mogelijk. De maxima liggen tussen 11 en 17 graden. Ook in het begin van volgende week blijft de atmosfeer onstabiel.

bron: Belga