Theresa May houdt op 22 september brexit-toespraak in Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Britse premier Theresa May zal op 22 september in het Italiaanse Firenze haar volgende grote toespraak over de brexit houden. Dat heeft Downing Street bekendgemaakt. Terwijl de nieuwe onderhandelingsronde tussen de Europese Commissie en de Britse regering is uitgesteld tot 25 september, zal de Britse regeringsleider May op 22 september een toespraak geven over de stand van zaken in de brexit-gesprekken. Ze zal die speech houden in het Italiaanse Firenze. Waarom Firenze? Omdat May haar toespraak "over de toekomst van de relatie tussen Groot-Brittannië en Europa wil houden in het historische hart van Europa", zegt haar woordvoerder.

"Groot-Brittannië heeft al eeuwen nauwe culturele en economische banden met Firenze, een stad die bekend is voor haar handel", aldus de woordvoerder. "Groot-Brittannië stapt dan wel uit de EU, maar we willen onze nauwe banden behouden. Zoals de eerste minister al herhaaldelijk heeft gezegd, we verlaten de EU en niet Europa".

May heeft de scheidingsprocedure eind maart officieel ingezet. Bedoeling is dat er twee jaar lang over de voorwaarden wordt onderhandeld. Maar die onderhandelingen lopen - om eens een understatement te gebruiken - niet van een leien dakje.

Bron: Belga