Leidingbreuk Brussel: gasdistributie tegen eind van weekend hersteld

Leidingbreuk Brussel: gasdistributie tegen eind van weekend hersteld

Een week na de breuk in de waterleiding die enorme zinkgaten sloeg in de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node, zitten 77 omwonenden nog zonder gas, maar de gastoevoer zal tegen het einde van het weekend of zelfs morgen al hersteld zijn. De herstelling van de weg zou tegen eind november volledig klaar moeten zijn, zo heeft de burgemeester van de Brusselse gemeente, Emir Kir (PS), gezegd. Kir zei dat de bewoners van de wijk gisterenavond op een vergadering een stand van zaken kregen en op de hoogte werden gebracht van de kalender van de werkzaamheden. Zo konden ze vernemen dat de werken aan de weg negen tot tien weken zullen duren. De eerste fase van de stabilisering van de bodem zal op 22 september af zijn. Voor die werken staat het waterbedrijf Vivaqua in.

Het stuk van de Leuvensesteenweg dat hersteld moet worden, maakt deel uit van een wijkcontract. Volgens het contract wordt het kruispunt met de Clovislaan heraangelegd. Onder deze laan loopt de spoortunnel waarin water en modder liep door de leidingbreuk. Sindsdien is het treinverkeer er onderbroken.

“We denken dat, als het weer meezit, alles in een recordtijd afgewerkt zal zijn”, als men bedenkt hoeveel tijd zo’n werf normaal in beslag neemt (door het hellende terrein, de verouderde installaties, het herfstweer, …), zei Kir. De burgemeester is verheugd over de samenwerking tussen de betrokken partijen (gemeente, politie, brandweer, Vivaqua, Sibelga, Elia, telecomoperatoren enz.)

bron: Belga