Europa League – “Belangrijk om met zege te beginnen”

Europa League - "Belangrijk om met zege te beginnen"

Nice begon zijn Europa League-campagne donderdag op een gedroomde manier, met een ruime 1-5 overwinning op het veld van Zulte Waregem. Lucien Favre was na afloop tevreden over de manier waarop zijn team zich in de wedstrijd knokte. “Zulte Waregem begon goed, maar wij scoorden op de juiste momenten”, verklaarde de Zwitser. “Het doet altijd deugd om met drie punten te beginnen”, sprak Favre. “Bovendien scoorden we vijfmaal. Wat me vooral blij stemt, is dat mijn spelers getoond hebben dat ze op het juiste ogenblik kunnen toeslaan. De 0-1 viel net na enkele kansen voor de thuisploeg, en ook toen Zulte Waregem er opnieuw in ging geloven na de 1-3, diepten we snel weer de kloof uit.”
Toch was Favre niet geheel tevreden met de prestatie van Nice. “We gaven, ondanks onze ruime zege, veel te veel kansen weg. Dat kan niet, met wat meer meeval had Zulte Waregem vaker raak kunnen treffen. Er is dus nog veel ruimte voor verbetering.”
Door de ruime zege gaat Nice aan de leiding in groep K met drie punten, samen met Lazio Rome dat in Vitesse ging winnen met 2-3. Essevee staat samen met de Nederlanders laatste zonder punten.

bron: Belga