Dury dropt Aaron Leya Iseka in de ploeg, Mario Balotelli in de basis bij Nice

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nice-coach Lucien Favre begint vandaag in het Regenboogstadion, op de eerste speeldag in groep K van de Europa League, met zijn typeploeg aan de partij tegen Zulte Waregem. De Zwitser rekent dus op de goals van zijn sterspeler Mario Balotelli. Bij de thuisploeg dropt trainer Francky Dury Aaron Leya Iseka in de ploeg. Doelman Nicola Leali krijgt, met van rechts naar links Davy De fauw, Timothy Derijck, Michaël Heylen en Brian Hamalainen, een viermansverdediging voor zich. Op het middenveld moet assistkoning Onur Kaya zijn ploeg aan het voetballen brengen, met naast zich Idrissa Doumbia en Julien De Sart. Peter Olayinka en Nill De Pauw moeten voorin de bezoekende defensie het vuur aan de schenen leggen. Het duo krijgt de hulp van Aaron Leya Iseka, die afgelopen weekend nog op de bank zat in de derby tegen Kortrijk (2-2).

Bij Nice doet coach Lucien Favre beroep op de verwachte namen. Dat betekent dat woelwater Mario Balotelli, het afgelopen weekend goed voor twee treffers in de ruime 4-0 zege van Nice tegen kampioen AS Monaco, in de spits staat. De Italiaan krijgt naast zich goalgetter Alassane Pléa, dit seizoen goed voor drie doelpunten in de Ligue 1. De kapitein van Nice, Bonfim Costa Dante, is geen onbekende naam op de Belgische velden. De 33-jarige Braziliaanse verdediger speelde in het verleden voor Charleroi en Standard.

De Turkse scheidsrechter Ali Palabiyik zal de partij om 21u05 op gang blazen. Op datzelfde moment neemt Vitesse het in Groep K op tegen Lazio Rome.

bron: Belga