Zulte Waregem opent Europees seizoen met thuismatch tegen Nice

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zulte Waregem trapt morgen zijn Europese campagne op gang. Met het Franse Nice, vorig jaar derde in de Ligue 1, zakt op de eerste speeldag van de Europa League in groep K meteen een pittige tegenstander af naar het Regenboogstadion. Zulte Waregem, dat als winnaar van de Beker van België rechtstreeks geplaatst was voor de groepsfase van de Europa League, hoopt stiekem beter te doen dan bij zijn vorige deelname in de herfst van 2013, toen het nipt de kwalificatie voor de volgende ronde misliep. Met naast Nice ook nog het Italiaanse Lazio Rome en het Nederlandse Vitesse in de poule, zal Europese overwintering echter geen sinecure zijn voor het team van coach Francky Dury.

De generale repetitie voor de komst van Nice, de derby tegen Kortrijk van afgelopen weekend, verliep voor Zulte Waregem niet volledig naar wens. Essevee moest tweemaal terugknokken na een achterstand, en uiteindelijk vrede nemen met een 2-2 draw. SVZW, dat de ploegen vooraan de stand verder zag wegsluipen, staat na zes speeldagen in de Jupiler Pro league op de zesde plaats.

Nice is in de Ligue 1, met zes punten uit vijf duels, niet verschroeiend uit de startblokken geschoten. Afgelopen weekend blikten de Zuid-Fransen wel kampioen AS Monaco met 4-0 in, met twee goals van sterspeler Mario Balotelli. Nice kan aan de Gaverbeek wel niet rekenen op de Nederlander Wesley Sneijder, die out is.

Scheidsrechter Ali Palabiyik zal de match in goede banen leiden. De 36-jarige Turk arbitreerde eerder een EK-kwalificatieduel van de Belgische beloften tegen Tsjechië (1-0 verlies).

In de andere match in poule K neemt Vitesse het in eigen huis op tegen het Lazio Rome van Jordan Lukaku.

bron: Belga