WK 2018 – Engelse voetbalbond neemt ook maatregelen tegen (Russische) hacking

WK 2018 - Engelse voetbalbond neemt ook maatregelen tegen (Russische) hacking

Nu de Engelse nationale voetbalploeg zich bijna heeft verzekerd van het wereldkampioenschap voetbal komende zomer in Rusland, maakt de Engelse voetbalbond (FA) zijn huiswerk om dat WK zo goed mogelijk voorbereid aan te vatten. En daar hoort blijkbaar ook een verscherpte cyberveiligheid bij. De FA heeft aan wereldvoetbalbond Fifa laten weten dat ze zich zorgen maken over mogelijke Russische hacking die voorbereidingen en tactieken naar buiten kan brengen. Dat schrijft The Guardian dinsdag. Oefenkampen, aangepast dieet, zo comfortabel mogelijke vluchten. De laatste tijd sparen nationale voetbalploegen kosten noch moeite om hun spelers zo goed mogelijk voorbereid aan de aftrap van een Europees of wereldkampioenschap te brengen.
De FA gaat in aanloop naar het WK in Rusland nog een stap verder en zal ervoor proberen te zorgen dat ook de cyberveiligheid van de ploeg op punt staat. Zo zullen de Engelse voetballers en technische staf geen gebruik mogen maken van de internetconnectie in Russische hotels maar zal er een eigen systeem worden opgezet.
De voetbalbond vreest immers dat Russische hackers cruciale Engelse informatie gaan proberen te ontfutselen en heeft die bezorgdheid nu ook meegedeeld aan de Fifa. De Engelse bezorgdheden kwamen er nadat een hackerscollectief, Fancy Bears, in augustus een e-mail van een FA-topman aan de Fifa over vier antidopingszaken naar buiten bracht.
De Fifa liet weten dat het onderzoekt of het datalek te wijten is aan het eigen beveiligingssysteem.

bron: Belga