Hemel klaart woensdag af en toe op

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanochtend is het meestal zwaarbewolkt tot betrokken met regenbuien in de zuidelijke landshelft. In de noordelijke helft zijn er vaak opklaringen met plaatselijk nog een laatste bui. De buien trekken verder oostwaarts en het wordt overal tijdelijk droger, meldt het KMI. Na de middag neemt de kans op een plaatselijke bui weer toe. We halen 13 tot 19 graden. De wind is eerst nog krachtig of aan zee zeer krachtig uit het zuidwesten en neemt af tot matig of vrij krachtig. Windstoten tot 80 kilometer per uur zijn mogelijk, vooral in de ochtend en voormiddag. Vanavond trekt een golvend front over het zuiden van het land, met daar 's avonds en ook 's nachts regen.

Morgen wisselen opklaringen en buien elkaar af. Vooral over het noorden en het oosten van het land kunnen de buien lokaal intens zijn en mogelijk gepaard gaan met gedonder. Vanaf de Franse grens wordt het in de loop van de namiddag geleidelijk droger. We verwachten maxima tussen 9 à 11 graden in de Ardennen, 14 à 15 graden in het centrum en aan de kust. De wind waait matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen met rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur. Vrijdag verwachten we niet veel beterschap in het weerbeeld, met nog steeds afwisselend buien en opklaringen. Het blijft te koud voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 13 en 16 graden bij een matige zuidwestenwind.

Ook tijdens het weekend krijgen we geregeld buien, die vooral in het zuiden van het land soms hevig kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweders. De maxima in het centrum klimmen niet hoger dan 16 à 17 graden.

bron: Belga