McDonald’s Genk bedient klanten aan tafel

McDonald's
Belga / S. Gremmelprez

Hamburgerketen McDonald’s opent vandaag een nieuwe vestiging in Genk. Bijzonder is dat klanten niet langer zelf moeten gaan bestellen, maar aan tafel bediend worden. Het gaat om een proefproject.

In al een aantal andere filialen in ons land experimenteert de hamburgergigant met de nieuwe bediening, onder andere in Brussel en Kortrijk. Het project moet nagaan of de klanten dat net appreciëren of toch liever zelf hun maaltijd gaan halen, maar de bedoeling is dat in alle Belgische vestigingen McDo 2.0 te implementeren.

Extra personeelVolgens een insider van McDonald’s gaat er amper tijd verloren, maar moeten er wel extra personeelsleden ingeschakeld worden voor het nieuwe systeem. Om aan die vraag te voldoen, heeft de keten de voorbije weken intens gezocht naar personeel voor het filiaal in Genk. “De aanpak vereist een à twee extra jobs in de betrokken restaurants”, vertelde Muhudin Aydin eerder al. Hij is de restaurant-manager die verantwoordelijk is voor de implementatie. “We hebben meer personeel nodig om klanten te begroeten, begeleiden bij de bestelzuilen en aan tafel te bedienen.”

Het is niet duidelijk of alle functies in Genk ondertussen al ingevuld zijn. Er wordt wel veel volk verwacht bij de opening vandaag en ook tijdens het weekend.

A la minute gebakken

Nog opvallend is dat in de nieuwe keuken de hamburgers pas gebakken worden als ze besteld zijn. In de meeste fastfoodrestaurants wordt een reserve aangelegd om de klant zo snel mogelijk te bedienen, maar McDonald’s wil nu à la minute hamburgers bakken.