Zestien miljoen mensen in Florida en Georgia zonder stroom

Zestien miljoen mensen in Florida en Georgia zonder stroom

In de Amerikaanse staat Florida zitten na de doortocht van orkaan Irma vijftien miljoen mensen zonder elektriciteit, in buurstaat Georgia zijn dat er bijna één miljoen. Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today. Voor het Departement Binnenlandse Veiligheid is het herstellen van de stroomvoorziening prioritair, nu de regio bekomt van de doortocht van de allesvernietigende orkaan. “Ik vraag iedereen om geduld te hebben, dit gaat tijd nodig hebben”, zei Christopher Krebs van het ministerie dinsdag. “In sommige gevallen zal het om heropbouw gaan.”
De gouverneur van Florida, Rick Scott, verklaarde dat zo’n één miljoen mensen dinsdagochtend opnieuw over stroom beschikten. Maar zestig procent van de klanten zit nog steeds zonder, zei hij.

Op de archipel Florida Keys vernielde Irma een vierde van de huizen, zo luidde het dinsdag in een eerste schatting van het federaal bureau voor rampenbestrijding (Fema). “De eerste schattingen (…) tonen aan dat 25 procent van de huizen in Keys vernield zijn en 60 procent beschadigd”, zei Fema-hoofd Brock Long. “Over het algemeen werden alle huizen in Keys op de één of andere manier getroffen”, voegde hij daar aan toe.bron: Belga