Weekmenu van wind en buien

Weekmenu van wind en buien

De komende dagen zal vooral de wind het weerbeeld bepalen. Opklaringen en buien wisselen elkaar af, terwijl het te fris is voor de tijd van het jaar. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het wisselend bewolkt met soms enkele buien, vooral in de Ardennen en in het noorden van het land. In het westen kan het droog blijven. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden, bij een matige en aan zee vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen.

Tijdens de komende nacht trekt een storing van het westen naar het oosten over het land. De storing gaat gepaard met hevige wind; er zijn rukwinden mogelijk van 80 kilometer per uur in het binnenland en tot 100 kilometer per uur aan zee.Morgen is het meestal zwaarbewolkt tot betrokken met regenbuien in de zuidelijke landshelft. In het noorden zijn er vaak opklaringen met plaatselijk nog een laatste bui. De regen trekt nadien verder oostwaarts en het wordt overal tijdelijk droger, al neemt ’s namiddags de kans op een bui alweer toe, vooral in het zuiden. We halen 13 tot 19 graden en windstoten tot 80 kilometer per uur blijven mogelijk.

Donderdag wisselen opklaringen en buien elkaar af. Er staat nog altijd vrij veel wind, bij maxima tot 16 graden. Ook vrijdag en het weekend beloven weinig beterschap, met regelmatig buien en te fris voor de tijd van het jaar.

bron: Belga