Verdachte van moord burgemeester Moeskroen is zoon van voormalige brandweerman

Verdachte van moord burgemeester Moeskroen is zoon van voormalige brandweerman

De man die verdacht wordt van de moord op de burgemeester van Moeskroen zou de zoon zijn van een vrijwillige brandweerman die voor de stad Moeskroen gewerkt heeft. Dat is vernomen in gerechtelijke kringen. De vader stapte twee jaar geleden uit het leven nadat hij ontslagen was. Zijn zoon zou burgemeester Alfred Gadenne vermoord hebben uit wraak. De verdachte wordt in de loop van vandaag ondervraagd door de onderzoeksrechter. In de afgelopen nacht werd overigens al een autopsie uitgevoerd op het lichaam van Gadenne.

Tal van inwoners van Moeskroen staan sinds vanochtend aan te schuiven aan het gemeentehuis om het rouwregister te tekenen. In de gemeentescholen werd vandaag om 10 uur een minuut stilte gehouden.De gemeenteraad van Moeskroen kwam vanochtend samen, maar duidde nog geen plaatsvervangende burgemeester aan. Mogelijk wordt schepen Brigitte Aubert (cdH) aangeduid als plaatsvervanger. Verwacht wordt ook dat de volgende gemeenteraad, die normaal zou plaatsvinden op 25 september, uitgesteld wordt.

In het gemeentehuis is vandaag ook een cel opgericht om psychologische bijstand te verlenen aan het gemeentepersoneel. Een groot deel van het personeel is in shock na het vernemen van het nieuws over de moord.

bron: Belga