Verdachte moord burgemeester Moeskroen ter plaatse bij aankomst politie

Verdachte moord burgemeester Moeskroen ter plaatse bij aankomst politie

De verdachte van de moord op de burgemeester van Moeskroen, Alfred Gadenne, bevond zich nog op de plaats van het misdrijf toen de politie en de hulpdiensten aankwamen. Dat heeft Frédéric Bariseau, eerste substituut van de procureur des Konings van Bergen-Doornik, gezegd. Het parket heeft de identiteit van de verdachte, een 18-jarige man, nog niet vrijgegeven. Alfred Gadenne werd maandagavond om het leven gebracht op de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. De 71-jarige burgemeester werd de keel overgesneden.
Het parket gaf dinsdagnamiddag meer details over de feiten. De politie en de hulpdiensten werden maandag om 20 uur op de hoogte gebracht door de verdachte zelf. Om 20.04 uur werd de dood van Gadenne vastgesteld. De verdachte was toen nog ter plaatse. De politie trof er ook een mes aan, “mogelijk het moordwapen”.

De politie nam de verdachte mee naar het politiekantoor, waar hij ondervraagd werd door de onderzoeksrechter van Bergen. De federale gerechtelijke politie voert het onderzoek. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werd ook al een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de burgemeester.Volgens het parket wordt er later een psychiater aangeduid om te onderzoeken of de dader verantwoordelijk is voor zijn daden.
Volgens bepaalde bronnen zou de verdachte de zoon zijn van een gewezen brandweerman van Moeskroen. Die laatste zou twee jaar geleden uit het leven gestapt zijn nadat hij ontslagen was als brandweerman. Het parket wilde die informatie niet bevestigen.

bron: Belga