Directie slachthuis Izegem zelf geschokt door beelden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ook in het runderslachthuis van Izegem zelf is geschokt gereageerd op de beelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Dat verklaart zaakvoerder Louis Verbist in een uitgeschreven reactie. "Wij nemen dit zeer ernstig en wij zullen er alles aan doen opdat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren." "De directie van het slachthuis in Izegem werd gisterenavond op de hoogte gesteld dat er undercoverbeelden werden gemaakt in het slachthuis. Deze ochtend om 6 uur konden zij de beelden zelf voor het eerst bekijken via de media", opent de verklaring van Slachthuis Verbist. "Sommige van deze beelden kunnen absoluut niet door de beugel. Natuurlijk zijn wij daar zelf door geschokt", aldus Verbist.

Na de gelijkaardige crisis in de varkensslachterij in Tielt, zou ook dit slachthuis doorgelicht worden, zoals afgesproken binnen het convenant dat sectorfederatie Febev met Vlaams minister van Dierenwelzijn (N-VA) afgesloten heeft.

"De directie heeft beslist om hier met onmiddellijke ingang werk van te maken. De afdeling Dier & Welzijn van de Thomas More hogeschool zal vanaf morgenvroeg 13 september starten met een doorgedreven audit op basis waarvan een compleet actieplan zal worden opgemaakt", aldus Verbist. Dat gebeurde ook in Tielt.

bron: Belga