Champions League - Lukaku en Fellaini helpen Man U aan de zege, ook Batshuayi scoort

Romelu Lukaku en Marouane Fellaini hebben Manchester United dinsdag ieder met een doelpunt aan een 3-0 zege tegen FC Bazel geholpen op de eerste speeldag van de UEFA Champions League. Mitchy Batshuayi maakte één van de zes goals Chelsea tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag. Romelu Lukaku maakte eindelijk zijn debuut in de Champions League in Manchester United-Bazel, en na negentien minuten mocht ook Marouane Fellaini al opdraven voor de geblesseerde Pogba. Het was Fellaini die in de 35e minuut de score opende. De Rode Duivel kopte een voorzet van Ashley Young hard binnen, de honderdste treffer van een Belg in de geschiedenis van de Champions League.

Ook doelpunt nummer 101 voor een Belg kwam uit deze wedstrijd, want Lukaku (53.), ook al met de kop, maakte er na de rust 2-0 van. Zijn eerste goal in de Champions League. Bij de 3-0 van Rashford (84.) was opnieuw een Belg betrokken, de assist kwam van Fellaini.

Chelsea, met Eden Hazard op de bank, maar Michy Batshuayi in de ploeg, kwam al meteen op voorsprong tegen Qarabag. Pedro (5.) knalde een bal vanop twintig meter mooi binnen. Op het halfuur volgde al nummer twee van Davide Zappacosta. Na de rust maakte Azpillcueta (55.) er 3-0 van. Even later (58.) kwam Eden Hazard Pedro vervangen. De 4-0 kwam er via Bakayoko (71.). Chelsea kreeg er niet genoeg van en Qarabag bleef bijzonder zwak verdedigen, zodat ook Batshuayi (76.) met een pegel zijn goaltje kon meepikken. Even later (82.) leek hij ook de 6-0 te maken, maar Qarabag-verdediger Medvedev raakte de bal nog aan.

Nainggolan begon zoals steeds voor AS Roma, Yannick Carrasco moest bij tegenstander Atletico Madrid op de bank beginnen. Na iets meer dan een uur mocht de flankaanvaller opdraven. Tien minuten voor tijd ging Nainggolan naar de kant, terwijl hij naar zijn dij greep. Het bleef 0-0.

Bij Olympiakos startten zowel Björn Engels, Guillaume Gillet als Vadis Odjija in de basiself tegen Sporting Lissabon. In het eerste kwartier kregen ze al twee goals om de oren van Doumbla (2.) en Martins (13.). Voor de rust volgde nog een derde tegendoelpunt van Fernandes (43.). Net voor tijd kon Pardo (89.) er nog 1-3 van maken en diep in de blessuretijd (.93) ook nog 2-3.

Barcelona-Juventus, de kraker van de eerste speeldag, eindigde op 3-0. Lionel Messi (45.) opende net voor rust de score, Ivan Rakitic (56.) verdubbelde na de rust. Even later was het opnieuw de beurt aan Messi (69.) voor de 3-0.