18-jarige verdachte in beschuldiging gesteld van moord op burgemeester Moeskroen

18-jarige verdachte in beschuldiging gesteld van moord op burgemeester Moeskroen

Een 18-jarige jongeman is in beschuldiging gesteld van moord op burgemeester Alfred Gadenne van Moeskroen. Dat heeft zijn advocaat gezegd. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Bergen. Alfred Gadenne werd maandagavond om het leven gebracht op de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. De 71-jarige burgemeester werd de keel overgesneden, terwijl hij bezig was de poort naar het kerkhof af te sluiten. De jongeman belde zelf de ordediensten.
Nathan D. zou met voorbedachten rade gehandeld hebben. Hij zou bovendien gewacht hebben tot hij meerderjarig was om zijn moeder, bediende bij de stad Moeskroen, niet in de problemen te brengen. Mocht hij nog minderjarig geweest zijn, was zij burgerlijk verantwoordelijk geweest voor de daden van haar zoon.

De advocaat van de jongeman spreekt niet over wraak, maar over “een drama dat gebeurd is na een ander drama.” Hij bevestigt dat de informatie die in de loop van de dag verspreid geraakte, dichtbij de realiteit ligt. De vermoedelijke dader meende dat Gadenne verantwoordelijk was voor het ontslag van zijn vader als brandweerman. De man stapte een jaar geleden uit het leven.
Nathan D. zal nu psychiatrisch onderzocht worden. Daaruit moet blijken of hij verantwoordelijk is voor zijn daden. Volgens het parket was hij zeer kalm toen hij maandag rond 20 uur de politie belde en toen die minder dan vijf minuten later aankwam op de plaats van de feiten.bron: Belga