Je zoekt flexibele medewerkers? Probeer eens een 55-plusser

Johny Moens

In een tijd dat bedrijven steeds meer flexibiliteit van hun mensen vragen, zien ze een groep over het hoofd die hen hierbij uitermate kan helpen: de 55-plussers.

Bedrijven en 55-plussers. In een ideale wereld zijn het bondgenoten. Maar helaas…Bedrijven en 55-plussers. In een ideale wereld zijn het bondgenoten. Maar helaas…Johny Moens (56) bijvoorbeeld, een vroegere sales manager met internationale ervaring, vertelt: “Ik had nooit gedacht dat werkgevers me met drogredenen zouden afwijzen omwille van mijn leeftijd.”Tijdens het event dat Johny en nog 29 andere werklozen met de steun van VDAB organiseren, wijzen ze werkgevers op hun troeven. Op talent staat geen leeftijd, is hun slogan.
Ken je deze troeven van 55-plussers?

1. Geen kinderen meer ten laste

“We hebben geen kinderen meer waar we dag en nacht voor moeten zorgen”, zegt Johny Moens. “We hoeven niet op tijd aan de schoolpoort te staan, of een dag vrij te nemen wanneer er eentje ziek is.”

2. Financieel concurrentiële eisen

“Een hoog loon is voor mij geen prioriteit. Mijn huis is al afbetaald. Mijn kinderen zijn afgestudeerd en het huis uit. Bovendien geniet een werkgever een loonkostvermindering bij aanwerving van een oudere werkzoekende.”

3. Talent meteen inzetbaar

“We hebben talent en ervaring. We zijn direct in te passen in een bedrijf, zonder een lange opleiding.”

4. Ambitieus en gedreven

“Ik ben nog ambitieus. Wanneer iemand me morgen een job aanbiedt, ga ik er volledig voor. Ik hoef niet meer naar uren te kijken. Daarom kijk ik ook niet op tegen een verre verplaatsing. Voor mijn laatste werkgever werkte ik zelfs een hele week in Luxemburg.”

5. Jarenlange inzet

“In tegenstelling tot jongere werknemers die vaak veranderen van job kan een werkgever rekenen op de jarenlange, trouwe inzet van een 55-plusser.”

www.optalentstaatgeenleeftijd.be


Deze testimonial wordt u aangeboden door onze partner VDAB