Van de eerste schep aarde tot het laatste likje verf 

Jan De Nul is wereld­beroemd om haar baggerwerken, maar voert ook complexe bouwprojecten uit. De calculatiedienst zorgt ervoor dat het prijskaartje klopt.

Kevin Haleydt en Griet Aelbrecht zijn twee enthousiaste medewerkers van de calculatiedienst. “Wij volgen alle bouwprojecten op. We berekenen het totale kostenplaatje van civiele bouwprojecten (tunnels, bruggen, sluizen, gebouwen…). Hiervoor bellen we naar onderaannemers en bekijken we welk materiaal nodig is. Daarnaast stellen we een plan van aanpak op”, legt Kevin uit.
Wat Griet aantrok in een groot bedrijf als Jan De Nul, zijn de complexere bouwwerken: “Hier krijg ik veel kansen om grote projecten volledig af te werken. Ik maak het hele bouwproces mee: van de eerste schep aarde tot het laatste likje verf. Net dat maakt mijn job boeiend.”
Kevin beaamt dit: “Jan De Nul neemt allerlei bouwwerken aan, van boorwerken tot tunnels. Ook mijn takenpakket zit vol variatie. Op de calculatiedienst houden we ons uiteraard bezig met cijfertjes maar ik heb ook veel contact met de onderaannemers en leveranciers.”

Met de fiets naar het werkKevin en Griet hebben het geluk dat ze niet ver van hun werk wonen en de fiets kunnen nemen. “’s Morgens fiets ik 20 minuten langs de Dender van Denderleeuw naar Hofstade”, vertelt Kevin. “Het is fantastisch om onderweg de civiele Jan De Nul projecten te zien én te volgen. De ring in Aalst, bijvoorbeeld” vult Griet aan.

Basketbal

Het calculatieteam telt een tiental medewerkers. “We zijn een jong team dat elkaar altijd helpt. Sinds kort gaan we regelmatig sporten onder de middag.

Basketbal of petanque, het is leuk om samen nieuwe dingen uit te proberen!” vertelt Griet enthousiast.


Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Jan De Nul