Standard veroordeelt incidenten met politie door "minderheid imbecielen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de competitiematch tussen Standard en Charleroi (0-0) kwam het in Luik tot schermutselingen tussen thuissupporters en de ordediensten. Dertien agenten raakten daarbij lichtgewond, zes mensen werden opgepakt. Op hun website halen de Rouches zwaar uit naar de verantwoordelijken voor de rellen, die worden omschreven als "een minderheid imbecielen". "Onze club is tevreden met het gedrag van de supporters voor en tijdens de match (fantastische steun voor de ploeg met gezangen, tifo's), maar veroordeelt de incidenten die plaatsvonden na de match en in het bijzonder de acties van een groep individu's die de confrontatie aangingen met de ordediensten in de rue de la Centrale en enkele politieagenten blesseerden", opent het persbericht.

"Deze acties zijn onaanvaardbaar. Het is betreurenswaardig dat een dergelijk sportevenement, dat tot dan zeer goed verliep volgens alle kijkers, uiteindelijk in diskrediet gebracht wordt door een minderheid imbecielen", klinkt het.

Standard belooft "alle middelen in te zetten" om steun te verlenen aan de stad en de Luikse politie om de verantwoordelijken te identificeren.

bron: Belga