Parket voert onderzoek naar uitslaande brand in Ritz-gebouw in Hasselt

Het parket van Limburg zal een onderzoek starten naar de hevige brand, die maandagavond uitbrak in de Ritz Building aan de kanaalkom in Hasselt. De brand en de daarmee gepaard gaande rookontwikkeling werd rond 21 uur opgemerkt. In een mum van tijd sloegen de vlammen uit het dak van het gebouw. Enkele buurtbewoners werden geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. De vlammen verspreidden zich razendsnel in het pand dat sinds eind 2013 leegstaat. De brand veroorzaakte hevige rookontwikkeling en felle geurhinder. De politie Limburg Regio Hoofdstad adviseerde de omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.
De brandweerpost van Hasselt riep de versterking in van andere korpsen van Zuid-West Limburg. De Ritz zal volledig verloren zijn. De brand flakkerde telkens weer op. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar de brand.
In het verleden werden er op donderdagavond studentenfuiven georganiseerd. In het weekend werd de dancing door Pat Krimson, Patrick Claesen, omgetoverd tot de discotheek “The Atmoz”.

bron: Belga