Onweer niet uitgesloten maandagnamiddag

Onweer niet uitgesloten maandagnamiddag

Deze namiddag wisselen opklaringen en buien elkaar af, en is een onweer niet uitgesloten. De maxima schommelen rond de achttien graden en er zijn rukwinden mogelijk tot 60 of 70 graden per uur, meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met kans op buien, maar de wind neemt in kracht af. De minima dalen tot zeven graden in de Hoge Venen en tot elf à twaalf graden in de rest van het land.

Morgen is het eerst nog wisselvallig met af en toe een bui, maar vanaf het westen wordt het geleidelijk droger. In het oosten van het land blijft de buienkans bestaan en is zelfs een donderslag nog mogelijk. Temperaturen tot 18 of 19 graden in Vlaanderen en van 12 tot 15 graden in het zuiden van het land bij een matige westenwind die aan zee soms vrij krachtig kan zijn.Woensdag zorgt een venijnig lagedrukgebiedje over de Noordzee voor aanvoer van gestoorde en licht onstabiele lucht. We krijgen daardoor vaak bewolkt weer met soms buien of regen en veel wind. We halen 14 tot 19 graden en er staat een krachtige westelijke wind, die later wat afzwakt tot meestal matig. Aan zee kan er tijdelijk een zeer krachtige wind staan.

Donderdag wisselen opklaringen af met soms felle buien. Plaatselijk, vooral in het noorden, kunnen de buien vergezeld zijn van een donderslag. Het blijft fris met maxima tussen 12 en 15 graden. De wind is matig en aan de kust nog vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Ook op vrijdag wisselen opklaringen af met enkele buien, en blijft het kwik steken op 12 tot 16 graden. Zaterdag en zondag krijgen we vaak droog weer met een wisselende bewolking. Plaatselijk zijn nog enkele buien mogelijk, vooral in de namiddag. Het blijft fris, met maxima in de buurt van 16 graden in het centrum. De wind blijft zwak tot matig uit veranderlijke richtingen.

bron: Belga