Moord burgemeester Moeskroen – Burgemeester Moeskroen keel over gesneden op begraafplaats (procureur) – 2

Moord burgemeester Moeskroen - Burgemeester Moeskroen keel over gesneden op begraafplaats (procureur) - 2

Alfred Gadenne is maandagavond om het leven gebracht op de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. De 71-jarige burgemeester werd er de keel overgesneden. Er werd een verdachte opgepakt, zegt de procureur des konings Christian Henry. Die heeft ondertussen bekend dat hij betrokken is, zonder verder in detail te treden. Gadenne begaf zich zoals elke avond naar de begraafplaats, aan de overkant van zijn woonplaats, om er de poort te sluiten. Daar werd hij door een gewapende man opgewacht, aangevallen en om het leven gebracht, zegt de procureur van Bergen-Doornik maandagavond. “Rond 19.50 uur kreeg de brandweer van Moeskroen een anonieme oproep binnen dat iemand was gedood op de begraafplaats van Lowingen. De politie van Moeskroen ging daarop ter plaatse en vond het lijk. Er werd eveneens een verdachte opgepakt. Die heeft ondertussen gezegd dat hij betrokken was”, zei Henry.
De verdachte werd opgepakt. Het is nu wachten op een advocaat vooraleer de onderzoeksrechter de verdachte kan ondervragen, gaf de procureur nog mee.
Het is al het derde overlijden van een politieke reus in de Henegouwse stad. Drie jaar geleden overleed Damien Yzerbyt (cdH) na een zware ziekte, een jaar later stapte Jean-Pierre Detremmerie (cdH) uit het leven. Gadenne was sinds 2006 burgemeester van het stadje in de Vlaams-Waalse grensstreek.

bron: Belga