Champions League - Manuel Neuer wil tegen Anderlecht dominant voetballen

door
Belga
Leestijd 1 min.

RSC Anderlecht trapt morgen in de Allianz Arena zijn Europese Champions League-campagne af tegen Bayern München. De Duitse kampioen is torenhoog favoriet, maar verloor afgelopen weekend verrassend in Hoffenheim. "We willen deze misstap absoluut rechtzetten tegen Anderlecht", vertelde Bayern-doelman Manuel Neuer. "We hoeven na één verloren partij niet alles negatief te zien", verklaarde Neuer. "Maar we mogen tegen Anderlecht niet dezelfde fouten maken als in Hoffenheim. Het komt erop aan om dominant aan de partij te beginnen en efficiënt te zijn. We moeten de Anderlechtse defensie uit verband spelen met snelle combinaties. Hopelijk komen we vlug op voorsprong."

Gevraagd naar welke spelers Neuer het meest vreest bij paars-wit, bleef de doelman het antwoord schuldig. "Wij hebben onze tegenstander nog niet geanalyseerd", legde de Duitse international uit. "Maar daar zal snel verandering in komen. Wanneer het duel dinsdag op gang gefloten wordt, week ik wie ik in het oog moet houden."

De Bayern-kapitein deelde in München meerdere seizoenen de kleedkamer met Daniel Van Buyten, die van 2006 tot 2014 bij de "Rekordmeister" actief was. "Met hem heb ik af en toe nog contact. Of ik bij Daniel info ingewonnen heb over Anderlecht? Nee, dat heb ik niet gedaan."

In de andere partij in groep B ontvangt de Schotse kampioen Celtic het sterrenensemble van Paris Saint-Germain.

bron: Belga