Uitvinder fidget spinner heeft moeite om touwtjes aan elkaar te knopen

Uitvinder fidget spinner heeft moeite om touwtjes aan elkaar te knopen
Foto Pexels

De uitvindster van de fidget spinner, Catherine Hettinger, zal haar huis moeten inruilen voor een kleiner appartement. De vrouw had alle rechten op het speelgoed, maar had geen geld meer over het patent te verlengen.

Catherine Hettinger is de vrouw achter de fidget spinners, één van de grootste hypes wereldwijd, maar verdient er zelf geen cent aan. In tegendeel zelfs, de vrouw zal samen met haar dochter verhuizen naar een kleiner appartement. Zo hoopt ze geld vrij te maken om haar telefoonlijn opnieuw te laten aansluiten en een auto te kopen “die echt werkt”, aldus de vrouw.

330 euro te weinigHettinger is uitvinder en bedacht de fidget spinner als een concentratiemiddel voor kinderen met ADHD. Toen ze het speeltje pas had bedacht, nam ze er een patent op. Maar 12 jaar geleden had de moeder 400 dollar, of 332 euro, nodig om de licentie te verlengen. En die had ze niet.

Vandaag is de productie en de verkoop van de spinners een miljoenenindustrie. Toch voelt Catherine zich niet gefrustreerd. “Ik ben gewoon blij dat ik iets heb kunnen ontwerpen dat mensen begrijpen en dat werkt”, vertelt ze aan The Guardian. “Ik zal zeker blijven uitvinden.” Momenteel werkt de vrouw als een freelance ingenieur.