Model met doorlopende wenkbrauw strijdt voor positief lichaamsbeeld

Model met doorlopende wenkbrauw strijdt voor positief lichaamsbeeld
Instagram / Sophia Hadjipanteli

Sophia Hadjipanteli is een mooie verschijning met een duidelijke en opvallende mening. Het deeltijds model pronkt op Instagram graag met haar doorlopende wenkbrauw en hoopt zo de stereotypen over lichamen tegen te gaan.

Sophia Hadjipanteli is stilaan een beroemdheid op Instagram. De studente marketing aan de universiteit van Maryland post regelmatig foto’s van zichzelf op de sociaalnetwerksite, maar het is niet haar schoonheid die de likes veroorzaakt. Het zijn haar opvallende wenkbrauwen.

#UnibrowMovement

Het deeltijds model met Cypriotische roots heeft een doorlopende wenkbrauw, beter bekend als een monobrow. Ze heeft het haar bewust laten staan als een symbool voor een positiever lichaamsbeeld voor vrouwen. Sophia moedigt ook een eigen beweging aan via de hashtag #UnibrowMovement.

“Het is niet zo dat ik wil dat iedereen een doorlopende wenkbrauw mooi vindt”, zei ze aan Harper’s Bazaar. “Ik wil dat mensen beseffen dat het perfect ok is om een bepaalde voorkeur te hebben”. Sophia kleurt de haren boven haar ogen en zegt er pas mee te zullen stoppen als iedereen mensen met een afwijkende eigenschap accepteren.

 

 

 

I’m not over these fur pics ? #LetMeHaveMyMoment

A post shared by Sophia Hadjipanteli (@sophiahadjipanteli) on