Weerbericht – Veel wind en regen op komst

Zondagnamiddag is het zo goed als droog met opklaringen, maar neemt de bewolking toe. Zondagavond trekt dan een regenzone over ons land. Ook de dagen daarna zijn er buien, rukwinden en lokaal onweer mogelijk, voorspelt het KMI. De maxima zondag liggen tussen 14 en 20 graden. De wind waait matig, en aan zee soms krachtig, uit het zuiden tot het zuidwesten.
Zondagavond en -nacht trekt een regenzone van west naar oost over het land. Daarbij neemt de wind toe, met rukwinden tussen 60 en 70 km/h. De minima liggen tussen 10 en 14 graden.
Maandag trekt de regen snel weg naar het oosten. We krijgen dan opklaringen, maar ook buien, die geleidelijk intenser worden, met ook een groeiende kans op onweer. Maxima tussen 12 en 18 graden.

Dinsdagochtend is er nog kans op onweders. ’s Namiddags wordt het droger in het westen. Maxima tussen 13 en 18 graden.
Woensdag krijgen we opnieuw veel wind en regen. De temperaturen veranderen weinig. Ook donderdag waait het soms nog vrij krachtig.
Vrijdag en volgend weekend krijgen we rustiger weer, maar de kans op neerslag blijft aanwezig. De temperaturen geraken ook niet hoger dan 17 graden.
Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie.bron: Belga