Meer dan 6.500 lopers en wandelaars op vierde editie Race for the Cure Brussels

6.533 lopers en wandelaars hebben deelgenomen aan de Race for the Cure Brussels, in het Ter Kamerenbos. Op die manier betuigden ze hun steun aan de strijd tegen borstkanker en maakten ze van het evenement een recordeditie. Dat meldt de organisator, de vzw Think-Pink. De nationale borstkankercampagne viert trouwens op 21 september haar 10e verjaardag. Dat gebeurt in de AB met Scala, Koen Buyse en Regi. De Race for the Cure is het grootste evenement wereldwijd in de strijd tegen borstkanker. Deelnemers lopen 6 km of wandelen 3 km. Lotgenoten, mensen die getroffen zijn of waren door borstkanker, in roze T-shirts en hun entourage in witte T-shirts wandelen of lopen samen, en vieren zo het leven, staan stil bij hun strijd tegen de ziekte, betuigen steun aan lotgenoten die behandeld worden en herdenken zij die er niet meer zijn.

Nieuw in deze vierde editie waren de blauwe T-shirts van de Team Captains. Deelnemers konden zich immers voor de eerste keer verenigen in teams en dat is volgens de organisatoren een van de sleutels geweest voor het grote succes van deze vierde editie.
“Heel wat teams verenigen zich rond een lotgenoot”, vertelt Think-Pinkoprichter Heidi Vansevenant. “Samen tonen ze hun steun en vieren ze het leven. Ook collega’s bundelen vaak de krachten en maken er een leuk teamevenement van.”Na het sportieve deel van de dag konden de deelnemers genieten van tapas en uiteenlopende activiteiten. Voor de lotgenoten was een VIP-ruimte, waar tapas, cava, massage en make-up voorzien waren in een rustgevende sfeer.
De volgende editie van de Race for the Cure vindt plaats op 24 september in Antwerpen. Inschrijven kan via think-pink.be/raceforthecure.

bron: Belga