Leffingeleuren onthaalt 10.000 toeschouwers

Het driedaagse festival Leffingeleuren heeft zo’n 10.000 muziekliefhebbers verwelkomd. Dat zegt organisator Lode Pauwels op de slotdag. Enkel op vrijdag viel het gratis gedeelte wat in het water door de regen. “We mogen tevreden zijn van ons weekend”, opent Lode Pauwels. “Enkel op vrijdag was er niet zo veel volk voor het gratis gedeelte. Voor het betalende gedeelte, dat in zaaltjes en tenten, had het weer geen invloed.” Nagenoeg alle 3.000 tickets voor het betalend gedeelte gingen vlot de deur uit. Zaterdag en vandaag/zondag trok er wel veel volk naar Leffinge voor gratis optredens, randanimatie en foodstandjes. Zo’n 10.000 mensen zakten af naar het polderdorp.
Leffingeleuren is enkele jaren geleden kleinschaliger geworden. “We gaan onze formule nu verder uitwerken. We denken bijvoorbeeld aan nieuwe locaties. Ook onze samenwerking met Theater aan Zee (TAZ) biedt potentieel.” Zo zorgde TAZ voor enkele voorstellingen van het toneelstuk “Wij Varkensland”. “We merken wel dat daar interesse voor is, zowel bij het publiek dat enkel het gratis gedeelte meepikt als de echte concertgangers.”
Vrijdag sloot Millionaire af, zaterdag 65 days of static en straks/zondagavond mogen Stef Kamil Carlens en Tjens Matic de 41ste editie afronden.

bron: Belga