Zebra's grijpen de macht

Sporting Charleroi is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. Door de nederlaag van Club Brugge hadden de Zebra's genoeg aan een punt in de Waalse derby tegen Standard: 0-0. AA Gent blijft ondertussen jagen op een eerste zege.
Maarten

In Luik was de druk op de thuisploeg na drie nederlagen op rij nog een stuk groter, wat verklaart waarom de Rouches hun uiterste best deden om furieus van start te gaan. Zo dwong nieuwkomer Carlinhos de bezoekende keeper al meteen tot een redding, terwijl ook Mpoku zijn kans waagde.

Charleroi kwam het openingsoffensief echter zonder kleerscheuren door, waarna het tempo ging liggen. In de tweede helft ging de intensiteit van de duels opnieuw de hoogte in, al kon dat niet gezegd worden van het geleverde spel.

Het bleef bij de beginscore en daar schiet Standard onderin het klassement weinig mee op. Charleroi blijft van zijn kant ongeslagen en is minstens een week lang leider in de Jupiler Pro League.

AA Gent geeft zege weg

Ook in Vlaanderen stond er op de zesde speeldag een topper op het programma, op papier dan toch. AA Gent hoopte tegen Racing Genk eindelijk een eerste overwinning van het seizoen te behalen, maar kreeg in de slotfase toch weer het deksel op de neus.

In de eerste helft bracht Milicevic de Buffalo's nochtans op voorsprong vanop elf meter, na een duwfout van Mata op Sylla.

Voor de thuisploeg nog maar de eerste competitiegoal in eigen stadion, al leverde die slechts een punt op. Op het uur had Machado de bevrijdende 2-0 aan de voet, maar zijn knal werd door de bezoekende doelman Vukovic vakkundig uit doel geranseld.

In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd bezorgde Brabec het thuispubliek een koude douche. De Tsjechische verdediger kopte een vrije trap voorbij Kalinic (1-1), waardoor Gent achterblijft met een ontluisterende drie op achttien.