Vuelta - "Een mooier einde had ik me niet kunnen wensen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hij zwaait eigenlijk pas zondag af als renner, maar zaterdag zorgde Alberto Contador toch al voor een afscheid in schoonheid met winst bovenop de Angliru tijdens de voorlaatste rit van de Ronde van Spanje. "Ik heb van ieder moment genoten." "Een mooiere finale dan deze kun je je niet voorstellen. Wat een fantastisch einde voor mijn carrière. Een mooiere plaats om afscheid te nemen, kan ik me niet inbeelden", genoot Contador meteen na zijn solo. "Hier was ik naar op zoek. Maar in het begin van de Vuelta zat het me niet mee. Ik viel continu aan, maar de klassementsmannen gaven me nauwelijks ruimte."

Ook zaterdag kreeg de klimmer van Trek-Segafredo de overwinning niet cadeau. "Met de twee beklimmingen voor de Angliru en de vele valpartijen in de afdalingen was het een gecompliceerde dag. En dan kon je maar beter aanvallen. Dit was mijn laatste kunstje. Ik had het niet beter kunnen afmaken. Ik heb van ieder moment genoten. Dit wou ik doen voor mijn fans, die me zo hard hebben gesteund. Het haar op m'n armen ging er recht van staan."

Op de loodzware slotkilometers van de Angliru kreeg Contador het toch nog lastig. "Het duurde lang, erg lang. Meter per meter, pedaalslag per pedaalslag. Ik kon niet op de pedalen staan, zoals ik normaal doe als ik klim, want het wegdek was zo nat. Dat was echt een probleem voor me."

Zondag zwaait Contador definitief af. "Ik verlaat de sport, maar ik ben erg blij. Ik heb een leven voor me om andere dingen te doen die ik echt wil. Bedankt voor alle steun die ik heb gehad."

bron: Belga