Tweede editie United Music of Brussels trekt 5.000 tot 6.000 bezoekers

Zo’n 5.000 tot 6.000 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan één van de gratis miniconcerten die De Munt, Bozar en het Nationaal Orkest van België organiseerden naar aanleiding van de tweede editie van United Music of Brussels. Dat melden de organisatoren. De muzikale wandeling lokte daarmee meer bezoekers dan vorige keer en de organisatoren tonen zich dan ook tevreden. “We gaan alles nu grondig evalueren en bekijken hoe we het volgend jaar nog beter kunnen doen”, klinkt het. Bedoeling van het evenement is een muzikale brug vormen tussen Brussel-Stad en Sint-Jans-Molenbeek. Het openingsconcert vond om 14.00 uur plaats op het Gemeenteplein in Molenbeek, waar Les Tambours de Burundi met hun rituele muziek de benen opwarmden. Daarna kon de muziekliefhebbende wandelaar kiezen uit 15 andere locaties om zelf zijn route uit te stippelen.
Programma en locaties waren meer dan uiteenlopend, gaande van een trio harpen met het Loco Motive Trio in het gebouw van de Vanhaerents Art Collection tot het Duo Sweet 17 en zijn barokmuziek met videoprojecties in het poppentheater Toone. Die concerten van telkens zo’n 15 minuten brachten 220 muzikanten op de been. Het evenement werd vanaf 19.00 uur afgesloten in de Begijnhofkerk met een concert van het Symfonieorkest van de Munt en het Nationaal Orkest van België.
“Dat laatste concert trok zo’n 800 à 900 bezoekers en het hele gebeuren zo’n 5.000 à 6.000 mensen, en dat ondanks het slechte weer”, zegt Pieter Lembrechts, van het Nationaal Orkest van België. “Dat is een hoger aantal dan vorig jaar, dus kunnen we zeker spreken van een succes. We hebben dan ook alle redenen om verder te gaan, maar we gaan nu eerst alles grondig evalueren, om te zien hoe het nog beter kan.”

bron: Belga