Regen en veel wind op komst

Vandaag/zaterdag volgen opklaringen en fikse buien met windstoten elkaar op. Zondag wordt iets beter, zo verwacht het KMI, maar vanaf maandag krijgen we terug herfstweer met perioden van regen en vooral naar woensdag toe veel wind. Zaterdagmorgen verlaat de regen ons land via het oosten. Daarna wisselen brede opklaringen af met zwaarbewolkte perioden. Er kunnen fikse buien met onweer tot ontwikkeling komen, waarbij rukwinden tot 50 km/u mogelijk zijn. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden.
Zaterdagavond zijn nog onweersbuien mogelijk, maar in de loop van de nacht wordt het droog met brede opklaringen. Aan zee daarentegen blijven buien mogelijk. In de andere regio’s kan het nevelig worden en in de Ardennen is ook mist mogelijk. De minima liggen tussen 6 en 11 graden.
Zondag begint de dag op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. Aan de kust zijn evenwel enkele buien mogelijk. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken, die plaatselijk tot een buitje kunnen leiden. De wind waait eerst zwak tot matig om later in kracht toe te nemen tot matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. ’s Avonds en in de loop van de nacht kan men zich verwachten aan
rukwinden van 50 tot 70 km/u. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.
Maandag blijft het vrij fris, winderig en wisselvallig met enkele buien die soms gepaard gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. De wind is matig tot vrij krachtig in het binnenland. Aan de kust is de wind soms krachtig. Rukwinden van 50 to 70 km/u worden verwacht.
Ook op dinsdag blijft het wisselvallig en fris, met enkele buien. De wind zal tijdelijk nog matig waaien. In de avond neemt de wind in kracht gevoelig toe. Hij wordt vrij krachtig of soms krachtig. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden.
Woensdag en donderdag bevinden er zich vrij actieve regenzones boven ons land. Het blijft erg winderig. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden.
Vrijdag wordt het rustiger, maar blijft het fris met kans op neerslag.

bron: Belga